Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Λίγα λόγια
Καλωσορίζουμε όλους τους μικρούς μας φίλους  και τους γονείς τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής με χαρά, αγάπη και αίσθημα ευθύνης.
Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος» διαθέτει τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς . Δύο στο Λαύριο και ένα στην Κερατέα.
Στο Λαύριο ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός ιδρύθηκε το 1937 και στην Κερατέα το 1970.
Όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας στεγάζονται σε νεόδμητα σύγχρονα και ιδιόκτητα κτίρια.
Οι παιδικοί μας σταθμοί αποτελούν  χώρο αγωγής , φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Παρέχουν σύγχρονη αγωγή, ώστε να ενισχύεται η δημιουργικότητα , η κριτική σκέψη, η μάθηση, η έμπνευση, η ευγένεια, η ανάπτυξη δεξιοτήτων , η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση , η ομαδικότητα, η συναισθηματική έκφραση, η υπευθυνότητα, η ελευθερία και ο αυτοσεβασμός.
Οι βρεφονηπιακοί μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής » του ΕΣΠΑ και το 2015-2016 ,147 νήπια εντάχθηκαν και φιλοξενούνται δωρεάν.
Για τα νήπια εκτός του προγράμματος ΕΣΠΑ, τα δίδακτρα των βρεφονηπιακών μας σταθμών καθορίζονται από το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. , κυμαίνονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και είναι μειωμένα και εναρμονισμένα στη φιλοσοφία της στήριξης της εργαζόμενης αλλά και της άνεργης μητέρας. Για την σχολική χρονιά 2015-2016 , 70 νήπια φοιτούν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ.
Οι σταθμοί μας παρέχουν ημερήσια διατροφή αλλά και δυνατότητα απογευματινού ύπνου για τα παιδιά εργαζομένων μητέρων.
Το προσωπικό των βρεφονηπιακών μας σταθμών αποτελείται από νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους ,βοηθούς βρεφονηπιοκόμων, μαγείρισσες, βοηθούς μαγείρων και προσωπικό καθαριότητας ακολουθώντας πιστά τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας παιδικών σταθμών ώστε να υπάρχει επάρκεια και άριστη κατάρτιση ανά ειδικότητα.
Οι παιδικοί σταθμοί μας διαθέτουν παιδίατρο και τηρούν ατομική κάρτα υγείας και ιστορικό για κάθε ασθενή.
Επίσης με την συνεργασία μας με το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» λειτουργούν τμήματα γυμναστικής από ειδικούς εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.
Σχολική περίοδος
Οι σταθμοί μας λειτουργούν από 1/9 έως 31/7 .
Αργίες
24/12, 6/1 , από Μ. Πέμπτη έως Κυριακή του Θωμά
Επίσημες αργίες, ημέρα του πολιούχου κάθε πόλης, 26/10 για την Κερατέα, και 26/7 για το Λαύριο καθώς  και όλο τον μήνα Αύγουστο.